disconnect from specific players

0

Hello guys,

I am disconnecting from certain players after 1-4 minutes of playing. In the lobby, everything seems to be normal. The disconnect happens even after a rehost. I don't disconnect from all people, which makes this more confusing, especially since this wasn't a Problem a year ago.
I have a pretty fast Internet connection and my PC should have no Problem running this game. (i5 7600k & 1060 6Gb)

I hope you can help me in some way, so I can start enjoying FAF again. Thanks in advance :D.

The game log only shows this:

debug: Current gametime: 00:03:00
warning: Connection dialogue opening due to disconnection by players:
info: The_Katinator
info: NoRedforu
info: ArcticSilver
info: Bastoulemonidas
info: Mupov
info: eurqa

And the client log roughly the same time:

client_log.txt

I suspect the most important part is :
2022-04-22 23:29:39.449 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : Message from game: 'Bottleneck' '["ack","2049","212298,286213,40470,373043,298481,327366","5097.2"]'
2022-04-22 23:29:39.449 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] com.faforever.commons.lobby.FafLobbyApi : Outbound message: {"command":"Bottleneck","args":["ack","2049","212298,286213,40470,373043,298481,327366","5097.2"],"target":"game"}
2022-04-22 23:29:43.674 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : Connection between '212158' and '373043' has been lost
2022-04-22 23:29:43.674 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '373043' changed to: disconnected
2022-04-22 23:29:43.686 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '373043' changed to: gathering
2022-04-22 23:29:43.752 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : Connection between '212158' and '286213' has been lost
2022-04-22 23:29:43.753 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '286213' changed to: disconnected
2022-04-22 23:29:43.770 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '286213' changed to: gathering
2022-04-22 23:29:43.941 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : Connection between '212158' and '298481' has been lost
2022-04-22 23:29:43.941 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '298481' changed to: disconnected
2022-04-22 23:29:43.966 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '298481' changed to: gathering
2022-04-22 23:29:44.022 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : Connection between '212158' and '327366' has been lost
2022-04-22 23:29:44.022 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '327366' changed to: disconnected
2022-04-22 23:29:44.055 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '327366' changed to: gathering
2022-04-22 23:29:44.282 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : Connection between '212158' and '40470' has been lost
2022-04-22 23:29:44.282 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '40470' changed to: disconnected
2022-04-22 23:29:44.295 DEBUG 19400 --- [JJsonPeer] c.f.c.fa.relay.ice.IceAdapterCallbacks : ICE connection state for peer '40470' changed to: gathering

0

What is your NAT type?
Windows 10 - go to Settings > Gaming > Xbox Networking
https://support.xbox.com/en-AU/help/hardware-network/connect-network/troubleshoot-party-chat
Make sure you run check twice as there is a bug where the first check can fail.

Windows 11 - Install Xbox console companion - then go to settings - network

It may not be a NAT issues however it is a good place to start.

Also check https://www.windowscentral.com/how-get-open-nat-xbox-one-enabling-upnp

Also make sure your outbound NAT source port is set to static and not dynamic (this differs between routers)
https://wiki.faforever.com/en/FAQ/Connection-Issuses-and-Solutions

Here is an example of what having a NAT outbound static source port looks like in pfsense
Untitled.png